Bestemmingen

Fiordland Stukje Routeburn Track richting Lake Howden

Als je een route zoekt die goed weergeeft wat Fiordland heeft te beiden dan zou ik deze bewandelen. Deze wandeling volgt voor een deel de Routeburn en Geenstone track en is enorm afwisselend. Wij hebben een stukje van de Route gelopen.

Lees meer

Via het oerbos naar Lake Manapouri

​Iets ten zuiden begint een lange route over de Kelper track, deze route is in meerdere dagen gedaan, maar wij hebben een klein stukje hiervan gedaan.

Lees meer

Goud zoeken langs ArrowtownOf we er rijk van zijn geworden?

In Nieuw Zeeland is veel naar goud gezocht, vooral rond Queenstown is dit veel gebeurt. Je ziet dit aan de vele kleine stadjes die inmiddels voor een groot deel onbewoond zijn(ghost town). Wij hebben voor een hike langs Arrowtown gekozen.

Lees meer

Lake Rotoiti, hike Mount Rober

Lake Rotoiti en het nabij gelegen Mount Rober ligt in een skigebeid maar is ook een mooie heuvel/berg om te beklimmen, vooral omdat je vanuit hier een geweldig uitzicht hebt over de Zuiderlijke alpen. Het was een redelijk makkelijke hike.

Lees meer

Abel Tasman

Wij hebben er twee dagen gelopen, de eerste dag zijn we met een Kayak naar een punt in de route gevaren en de 2e dag met een bootje.

Lees meer

Het zuiderlijke eiland van Nieuw ZeelandRuiger dan het noorden

Na 2.5 week het Noorder eiland te hebben verkend was het tijd voor het ruwe zuiderieland. Na een mooie tocht van noord naar zuid kwamen we aan in het stadje Picton en begon ons avontuur over het zuiderlijke eiland..

Lees meer

Tongariro crossingLangs Mount Doom en andere vulkanen..

Eén van de trips waar ik het meest naar uit heb gekeken is wel de Tongariro Alpine Crossing, een tocht van zo’n die je langs de Mount Ngarahoe, Ruaepehu en de Mount Tongariro loodst.Naast het natuurlijk schoon en de indrukwekkende vulkanische activiteiten staat Mount Ngarahoe ook bekend als de “Mount Doom” uit Lord of the Rings.

Lees meer

Waipoura ForestOp naar de Heerser van het woud

In noordwesten van Nieuw Zeeland ligt Waipoura Forest, dit oude woud staat bekend om zijn Kauri tree’s…makkelijk te bereiken vanaf de SH en op onze route, bekijken dus!

Lees meer

Een dagje Auckland

Je houdt van Hiken en Vulkanen, komt in een stad als Auckland, wat doe je dan? Inderdaad een vulkaan beklimmen!

Lees meer

Nieuw Zeeland in 6.5 weken

Het is augustus 2013, ik zit angstig achter mijn PC. Klik maar zegt Saskia, doe het maar. En zo het geschiedde. De reis naar Nieuw Zeeland is geboekt. Ik heb zolang naar dit moment geleefd, alles uitgezocht en financieel voorbereid. Nu is eindelijk het moment! De vlucht is geboekt, de camper en hotels gereserveerd. De reis kan beginnen…

Alleen nog even 220 lange dagen wachten……

Lees meer

Nieuw zeeland, lekker klimmen in coromandelZwaar.. maar zo de moeite waard!

The pinnacles - Coromandel Forrest Park

Via een 4 uur durende loop over ongelijke paden van stenen, keien, rivieren,watervallen en bruggen door de Kauerange Valley is de top van deze 1000 meter hoge reus in Coromandel te bereiken.

Lees meer

Wie ben ik?

Jeroen, liefde voor natuur en een stukje cultuur. Ik onderneem vooral kleinere hikes samen met mijn vriendin en kinderen,en wat zwaardere hikes met vrienden. Naast reizen doe ik aan Rugby en ben ik veel op de mountainbike te te vinden.

Bekijk ook mijn youtube kanaal

Met veel inspiratie en leuke filmpjes die goed passen bij de leeftijd van de kinderen. Ik zou het heel tof vinden als je je abboneert op mijn kanaal.

Viator