Fiordland Stukje Routeburn Track richting Lake Howden

De route is te bereiken door via Te Anau richting Milford Sound te rijden, bij de parkeerplaatst "The divide" start de route en heeft een afstand van 14.5 km (als je hem helemaal doet). Wij hebben er voor gekozen om naar het hoogte punt te lopen, ook wel de "Key Summit". Na de start kom je al snel in het mooie oerbos van Fiordland, wat hier vooral opvalt zijn de begroeide bomen mos en varens. Na het stijgen merk je al snel dat de begroeing minder wordt en je sneller stijgt. 

Splitsing
Zoals aangegeven hebben wij maar een deel van de route gekozen, wij hebben gekozen om naar de moerassige "Key Summit" te wandelen, hier vind je vooral mos en een paar kleine meertjes, maar vooral het uitzicht is erg spectaculier! Zie foto's onder. De wandeling is zo zwaar als je hem zelf wilt maken, wij hebben denk ik zo'n 3 uur gewandeld over dit gedeelte.

Foto's

Reageren

Heb je een vraag of een opmerking, laat het mij weten, ik kom graag in contact met mijn lezers


Reacties

Wie ben ik?

Jeroen, liefde voor natuur en een stukje cultuur. Ik onderneem vooral kleinere hikes samen met mijn vriendin en kinderen,en wat zwaardere hikes met vrienden. Naast reizen doe ik aan Rugby en ben ik veel op de mountainbike te te vinden.

Bekijk ook mijn youtube kanaal

Met veel inspiratie en leuke filmpjes die goed passen bij de leeftijd van de kinderen. Ik zou het heel tof vinden als je je abboneert op mijn kanaal.

Viator